Forsød din dag med Valio dessertskyr

Valio dessertskyr er din perfekte guilty pleasure og nye ven i mejeriafdelingen. Nu introducerer vi en lillebror til den populære mynte-chokolade variant, en lækker og frisk appelsin dessertskyr til den lille sult.

Valio dessertskyr passer perfekt til de stunder, hvor du har brug for lidt ekstra forkælelse. Skyren er lavet af friske, gode råvarer og har en lækker cremet konsistens og fantastisk smag.

Den findes i to varianter en med mynte-chokolade og en med appelsin.

Med kun 156 kcal pr. 100 g i appelsinskyren og 164 kcal pr. 100 g i mynte-chokoladen er kalorieindholdet langt lavere end i andre traditionelle søde sager.

Dessertskyren er lækker som den er, direkte fra bægeret. Men den kan også nemt toppes med friske bær, eller bruges i desserter og kager.

Brug Valio dessertskyr i desserter, og når du bager

Dessertskyren er lækker, som den er direkte fra bægeret. Men den kan også nemt toppes med friske bær, og egner sig fortrinligt til bagning og hjemmelavede desserter. Skyrens gode egenskaber giver uendeligt mange muligheder for at lave velsmagende desserter. Dem får du lidt inspiration til herunder.

Valio dessertskyr er et lækkert alternativ til traditionelle søde sager, guilty pleasures og desserter. Nyd den enten som den er, når du er på farten, eller bare når du har brug for lidt ekstra forkælelse.

 

Mynte-chokoladekage med jordbær


mint-chocoladekage-med-jordbaer

Ingredienser

Bund

  • 5 æg
  • 2 dl sukker
  • 1 ½ dl hvedemel
  • 1 dl kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Fugtblandning

  • 1 ½ dl mælk
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

Mousse og pynt

  • 3 bægere (á 150 g) Valio Skyr med mynte-chokolade
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl jordbærmarmelade
  • 750 g friske jordbær
  • Chokoladestykker evt. med mynte (fx After Eight)
  • Friske mynteblade

Fremgangsmåde

▪ Pisk æg og sukker til en tyk, hvid skum.
▪ Sigt de tørre ingredienser i skummet og rør forsigtigt, indtil blandingen er lind .
▪ Læg et stykke bagepapir i bunden af springformen (diameter ca. 20-25 cm)og hæld kageblandingen i formen.
▪ Bag bunden nederst i ovnen ved 175 grader i 45 minutter.
▪ Vend den bagte bund ud på en rist, og lad den køle godt af.
▪ Skær kagen vandret over med en takket kniv i tre lige store dele, så du har tre bunde
▪ Pisk fløden, og bland det med skyr.
▪ Skær 2/3 af jordbærrene i små stykker.
▪ Læg den nederste kagebund på et serveringsfad.
▪ Lav din fugtblanding ved at blande vaniljeekstrakt og mælk. Fugt kagebunden.
▪ Fordel halvdelen af jordbærmarmeladen, jordbærstykkerne og fløde-skyr-blandingen på bunden (ca. 1 cm i tykkelse)
▪ Læg den midterste kagebund ovenpå moussen.
▪ Fugt bunden, og fordel igen jordbærmarmelade, jordbærstykker og fløde-skyr-blandingen på bunden.
▪ Kom den sidste kagebund oven på moussen og fugt igen.
▪ Spred den resterende fløde-skyr-blanding på den øverste bund og 
langs kanterne.
▪ Pynt kagen med de resterende jordbær skåret i halve samt chokoladestykker og mynteblade.