Forsød din dag med Valio mynte-chokolade skyr

 

Nyd et delikat mellemmåltid eller en smagfuld dessert med årets lækreste nyhed: Valio mynte-chokolade skyr. Valio introducer mynte-chokolade skyr, som med garanti gør din hverdag lidt sødere.

Valio Mynte-chokolade skyr passer perfekt til de stunder, hvor du har brug for lidt ekstra forkælelse. Skyren er tilsat mynte og chokolade, og er lækker som den er, men kan nemt toppes med friske bær. Mynte-chokolade skyr har en frisk, mild og rund smag og en dejlig cremet konsistens.

Brug Valio mynte-chokolade skyr i desserter, og når du bager

Valios mynte-chokolade skyr egner sig fortrinligt til bagning og hjemmelavede desserter. Skyrens gode egenskaber giver uendeligt mange muligheder for at lave velsmagende desserter.

Valio mynte-chokolade skyr er et lækkert alternativ til desserter og kan nemt anvendes i desserter. Nyd den enten som den er, når du er på farten, eller bare når du har brug for lidt ekstra forkælelse.

 

 

 

 

Vidste du, at Valio mynte-chokolade skyr….

… er et syrnet mælkeprodukt med en cremet og fast konsistens
… kan bruges til desserter og bagning

 

 

 

 

Mynte-chokoladekage med jordbær


mint-chocoladekage-med-jordbaer

Ingredienser

Bund

  • 5 æg
  • 2 dl sukker
  • 1 ½ dl hvedemel
  • 1 dl kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Fugtblandning

  • 1 ½ dl mælk
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

Mousse og pynt

  • 3 bægere (á 150 g) Valio Skyr med mynte-chokolade
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl jordbærmarmelade
  • 750 g friske jordbær
  • Chokoladestykker evt. med mynte (fx After Eight)
  • Friske mynteblade

Fremgangsmåde

▪ Pisk æg og sukker til en tyk, hvid skum.
▪ Sigt de tørre ingredienser i skummet og rør forsigtigt, indtil blandingen er lind .
▪ Læg et stykke bagepapir i bunden af springformen (diameter ca. 20-25 cm)og hæld kageblandingen i formen.
▪ Bag bunden nederst i ovnen ved 175 grader i 45 minutter.
▪ Vend den bagte bund ud på en rist, og lad den køle godt af.
▪ Skær kagen vandret over med en takket kniv i tre lige store dele, så du har tre bunde
▪ Pisk fløden, og bland det med skyr.
▪ Skær 2/3 af jordbærrene i små stykker.
▪ Læg den nederste kagebund på et serveringsfad.
▪ Lav din fugtblanding ved at blande vaniljeekstrakt og mælk. Fugt kagebunden.
▪ Fordel halvdelen af jordbærmarmeladen, jordbærstykkerne og fløde-skyr-blandingen på bunden (ca. 1 cm i tykkelse)
▪ Læg den midterste kagebund ovenpå moussen.
▪ Fugt bunden, og fordel igen jordbærmarmelade, jordbærstykker og fløde-skyr-blandingen på bunden.
▪ Kom den sidste kagebund oven på moussen og fugt igen.
▪ Spred den resterende fløde-skyr-blanding på den øverste bund og 
langs kanterne.
▪ Pynt kagen med de resterende jordbær skåret i halve samt chokoladestykker og mynteblade.